KMO van het Jaar - Deelnemen

Deelnemen

Stel je kandidaat of draag zelf een kmo voor!

Stel je kandidaat vóór 8 juli 2019 en ontvang de nodige informatie in je mailbox. Tegen uiterlijk 1 september 23u59, moet je definitief dossier opgeladen zijn op deze website. Dit kan via je persoonlijke login en wachtwoord. Elke kandidaat krijgt alvast een gratis coaching door PwC.

Ik stel mij kandidaat


Heb je je reeds kandidaat gesteld? Raadpleeg hier jouw profiel

Mijn profiel


Of draag je zelf een kandidaat voor?

Ken je dé geschikte kandidaat voor deze wedstrijd ? Bezorg ons dan zijn/haar contactgegevens en wij nemen contact op!

Ik draag een kandidaat voor


Deelnamevoorwaarden:

De deelname is exclusief voorbehouden aan kmo's gevestigd in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Onder kmo wordt verstaan 'een onderneming waar minder dan 250 personen werkzaam zijn en waarvan de jaaromzet 50 miljoen euro of het jaarlijkse balanstotaal van 43 miljoen euro niet overschrijdt'. Ondernemingen waarvan de meerderheid van de aandelen in bezit zijn van niet-familiale investeringsgroepen of ondernemingen die bestaan uit groepen van vennootschappen, kunnen niet deelnemen.

Elke deelnemer die maximum vijf jaar actief is (in hoofdberoep), oprichtdatum na 1/01/2014 kan zich kandidaat stellen voor de provinciale én nationale verkiezing van de Beloftevolle KMO. Dit beloftevolle aspect van de onderneming komt sterk tot uiting in één of meerdere aspecten van de bedrijfsvoering. Daarnaast uit zich dit ook in uitgesproken groei-ambities van de ondernemer gedurende de komende drie jaar. Richtcijfers die hierbij als kapstok kunnen gebruikt worden, zijn: ambitie om te groeien in tewerkstelling van minstens 5 medewerkers in de komende 3 jaar en/of de ambitie om jaarlijks de omzet met minstens 15 à 20% te laten groeien.

Men kan slechts voor één van de drie prijzen (KMO Dienstenbedrijf van het Jaar, KMO Maakbedrijf van het Jaar of Beloftevolle KMO) kandidaat zijn: indien men minder dan 5 jaar actief is, is men bijgevolg automatisch en enkel kandidaat voor de categorie Beloftevolle KMO.